TENDE

Markize oziroma tende

Lucija

lucija

Je ravna markiza, običajno pritrjena nad okni ali vrati ter prekriva terase ali balkone. Nosilna konstrukcija je pocinkane in prašno barvane jeklene cevi ter navijalne cevi. Na sprednjem delu je  aluminijasta cev. Od navijalne do prednje cevi so postavljene zložljive roke, preko katerih je napeto platno. Na zalogi imamo preko 70 vrst specialnih platen.   Tende se lahko odpirajo ročno ali z elektromotorjem ter krmilijo z najrazličnejšimi senzorji (sonce, veter, dež…). Markiza ali tenda se lahko  nastavlja pod kotom od 0 pa do 90 stopinj.

Sonček

sondek

Markiza je idealna zaščita pred sončno pripeko na vašem balkonu. Sestavljena je iz horizontalne cevi na katero je navito impregnirano platno ter aluminjaste cevi na drugi strani, ki jo zaključuje 20 centimeterski volanček. Markiza oz. tenda je na strop pritrjena z noslici, na ograjo pa z dvema rokama, ki jima lahko spreminjamo položaj. Markizo lahko odpirate s palico oziroma z reduktorjem.

Ankaran

ankaran

Je polkrožna markiza, višina je enaka globini, plaše pa pokriva četrtino krogle. Markiza oz. tenda je lahko prilagojena oboku, desni in levi zaključek sta polkrožno izpeljana, vrh markize pa delno raven. Zapira in odpira se ročno.

Strunjan

strunjan

Je polkrožna markiza z ravnima zaključnima stranicama. Višina je enaka globini, zapiranje je ročno.

Piran

piran

Je zložljiva markiza oz. tenda  s stalno konstrukcijo, platno pa se lahko dnevno spušča ali dviga. Z lanskim letom smo začeli izdelovati modificirano obliko markize Piran+, ki ima pod platnenim delom polikarbonatne segmente. Le ti se ročno odpirajo in zapirajo in so namenjeni predvsem za zimske razmere. Markiza je tako postala nadomestek zimskega vrta.

Koper

Markize so tuneli, ki lahko prekrijejo zelo velike zunanje površine in so primerne zlasti za prekrivanje teras, restavracij. Osnova markize je lok, spredaj zaprt z ravnim ali polkrožnim zaključkom. Tuneli so med seboj povezani, lahko jih nizamo v neomejeno dolžino, širina pa je omejena in znaša maksimalno 4 m. Tunele zlagamo ročno, ob začetku ali koncu sezone.

Klasične zavese

klasicna

Po meri vam izdelamo vse vrste klasičnih zaves, lahke osnovne zavese z vdelano eipko ali saten obrobo, stranske dekorativne ali zatemnitvene zavese, ki jih dopolnjujemo tudi s pregrinjalom ali okrasnimi blazinami. V istih barvah proizvajamo tudi gubane in klasične roloje iz pralnih tkanin ali iz perforirane tkanine screen ali soltis /možna vgradnja tudi na tende oz. markize nad zimskimi vrtovi !/,  ki se vse bolj uveljavlja na našem tržišču za notranje ali zunanje zasenčenje prostorov. Izbirate lahko med široko paleto tkanin različnih struktur in cenovnih razredov domačih, italijanskih in francoskih proizvajalcev.

Lamelne zavese

Zaradi funkcionalnosti vam za vašo pisarno, poslovni prostor ali lokal priporočamo lamelne zavese. Izdelane so iz antistatičnih in tudi negorljivih vlaken. Trakovi so v treh različnih širinah: 127, 89 ali 63 mm. Izbirate pa lahko med umirjenimi in bolj živahnimi barvami, odvisno od željenega učinka. Lamelne zavese se odpirajo lahko na različne načine; na desno ali levo stran ali na obe strani ali pa tudi v sredino.  Lamelne zavese se lahko montirajo tudi pod kotom, vendar največ do  30  stopinj.  Montaža je lahko na strop ali steno in ne predstavlja  velike obremenitve za  nosilno konstrukcijo, tako, da se lahko pritrdijo tudi na predelne stene  iz Kanufa ali podobnih materialov.  Vzdrževanje lamelnih zaves je enostavno in poceni, čez nekaj časa pa se lahko odločite in samo zamenjate trakove in v hipu vaš prostor dobi povsem novo podobo !

Plise zavese

Plise zavese so primerne za senčenje  vseh vertikalnih in še posebej strešnih oken najrazličnejših oblik, od običajnih do polkrožnih in trikotnih. Plisirane tkanine so lahko prosojne, polprosojne, neprosojne in zatemnitvene, odvisno od namembnosti. Zaveso lahko uravnavamo na več načinov: z vrvico, palico ali elektromotorjem. Plise tkanina je izdelana iz 100% poliestra, barvna ali potiskana in je antistatična in inpregnirana. V nasprotju s tendami plise poskrbi za senčenje z notranje strani  prostora.

Roloji

rolo

Izdelujemo gubane in klasične roloje iz pralnih tkanin ali iz perforirane tkanine screen, ki se vse bolj uveljavlja na našem tržišču za notranje ali zunanje zasenčenje prostorov. Izbirate lahko med široko paleto tkanin različnih struktur in cenovnih razredov domačih, italijanskih in francoskih proizvajalcev.